Sidor

torsdag 29 mars 2018

Nelly Rapp och Monsterakademin

Vi (Julia och Maja) har varit på besök på central hos en tvåa och presenterat om Nelly Rapp och monster akademin.  Vi lämnade över vår hemma gjorda plansch som såg ut som en fyrklöver till tvåorna. Vi presenterade i små grupper med sex femmor och sju tvåor. Detta var ett roligt projekt och vi vill gärna göra detta igen.


  • Boken heter Nelly Rapp och Monsterakademin
  • Författarna heter Martin Widmark och Christina Alvner 

Bokens genre är spänning och passar för åldrarna 7 -12 och är lättläst men skulle även passa som högläsnings bok. Boken har ganska stor text och har ca 80 sidor.

Boken handlar om en tjej som heter Nelly och hennes hund som heter London. En
 dag får Nelly och hennes familj ett brev från Nellys farbror Hannibal som bjuder in dem på middag i hans slott. Men under middagen tyckte Nelly det var så tråkigt så hon och London smet ut ur matsalen. Plötsligt hittar Nelly ett mystiskt brev och för att undersöka brevet vidare frågar hon den, stora skumma betjänten, om vägen till toan. Men i stället blir hon visad uppför den slingriga steniga trappan. när hon kommer upp till salen ovanför trappen slocknar plötsligt ljuset. Sedan känner plötsligt en mager hand mot sin axel, vem kan det vara.

Avslutningsvis ger vi boken 4 av 5 stjärnor,
vi tyckte boken var spännande samtidigt som den var rolig.💖'

Citat ur boken: Välkommen till monsterakademin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar